Zapewne prawie każdy dorosły mieszkaniec naszego kraju chociaż raz skorzystał z gotowych dań w proszku. Są one synonimem wygody i ekspresowego przygotowania posiłku. I mimo, że lekarze i dietetycy przestrzegają społeczeństwo przed zgubnym wpływem chińskich zupek na organizm człowieka, popyt na te produkty nie słabnie. W zasadzie można powiedzieć, że w niektórych kręgach i grupach społecznych wspomniane gotowe dania w proszku stanowią podstawę codziennej diety. W szczególności dotyczy to młodzieży studenckiej, a także robotników budowlanych.
Zupki jako podstawa diety
Jak wspomniano na wstępie, chińskie zupki stały się w Polsce wyjątkowo popularne i chętnie kupowane przez duże liczby społeczeństwa. Przede wszystkim korzystają z nich studenci mieszkający samodzielnie w akademikach i wynajętych mieszkaniach studenckich. Szybkie dania z proszku są nie tylko wygodne w przygotowaniu, ale przede wszystkim tanie, co dla studenckiej społeczności jest niezwykle istotne.
Zupki w proszku stanowią również często podstawę diety pracowników budowlanych, a także tych, którzy swoje obowiązki służbowe wykonują w terenie. Możliwość zjedzenia ciepłego posiłku, który nie wymaga dużego i czasochłonnego przygotowania jest w wielu przypadkach niezwykle istotne.
Specjalnie dla tych grup społecznych producenci tak zwanych chińskich zupek przygotowują coraz nowsze ich wersje smakowe. Mimo, iż popyt na te produkty jest dość wysoki, to jednak wraz z rosnącym zapotrzebowaniem, rośnie również duża konkurencja. Aby nie dać się firmom konkurencyjnym, producenci stosują często atrakcyjne zabiegi marketingowe mające zwiększyć popularność ich produktów. Bardzo często zachętę dla klientów stanowią Kubki z nadrukiem, które dołączane są do promocyjnych opakowań zupek.
Kubki z nadrukiem dla stałych klientów
Wspomniane wyżej kubki z nadrukiem są również bardzo częstym gadżetem dla stałych klientów, którzy w dużych ilościach kupują określone produkty. Stosują je najczęściej sklepy oraz producenci konkretnych artykułów. Najczęściej mamy do czynienia z dołączaniem kubków do tak zwanych „wielopaków”, czyli zbiorczych opakowań kilku sztuk zupek, budyniów lub innych produktów spożywczych.